Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een geneeswijze die al eeuwen bekend is. Het werd al door de Chinese volkeren, Indianen en Egyptenaren beoefend. Begin 1900 werd deze therapie in Amerika herontdekt en verder ontwikkeld. In Europa kreeg deze therapie rond 1960 meer bekendheid.

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, die er vanuit gaat dat op handen, voeten en oren reflexzones liggen. Deze reflexzones corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van ons lichaam. Het hele lichaam wordt weerspiegeld in deze reflexzones.

Hoe werkt reflexzonetherapie?

Door de reflexzones, met speciale technieken, te behandelen wordt het lichaam geprikkeld. Het zet het zelfgenezend proces van het lichaam in werking, zodat (pijn)klachten en stoornissen worden opgeheven of verminderd. Doel daarbij is het herstel van het natuurlijk evenwicht van de mens, zowel lichaamlijk als geestelijk.

Reflexzonetherapie gaat dus uit van een holistisch mensbeeld. De mens als totaal, lichamelijk, psychisch en sociaal.

Voor wie?

Reflexzonetherapie is in principe voor iedereen geschikt. Voor baby's, kinderen en voor volwassenen. Voor zwangere vrouwen zijn er speciale protocollen. Dus voor iedereen die wil werken aan zijn eigen gezondheid en welzijn. Het kan heel breed ingezet worden zowel voor acute als chronische klachten.

Reflexzonetherapie werkt ontspannend en kan een preventieve werking hebben. Het kan heel goed als ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg ingezet worden. Reflexzonetherapie kan ook als palliatieve zorg worden toegepast.